Waarom op vakantie in Nederland?

Je zou misschien denken, Nederland? Wat een saai plat land. Maar wees gerust, Nederland heeft een grote geschiedenis met veel kunst en cultuur. In Nederland kan je namelijk veel doen, bijvoorbeeld van onze mooie tulpen genieten tot aan de geschiedenis van ons land te beleven.

Het landschap van Nederland

Het landschap in Nederland is gevarieerd en prachtig om te zien. Nederland is een land dat voor een groot deel onder de zeespiegel ligt en om die reden hebben de Nederlanders door de eeuwen heen hard gewerkt om het land te beschermen tegen overstromingen. De kustlijn van Nederland is daarom ook een belangrijk kenmerk van het Nederlandse landschap. De duinen, stranden en de zee zorgen voor een prachtig uitzicht en bieden vele mogelijkheden voor watersporten.

In het binnenland vind je vele meren, rivieren en kanalen. De Nederlanders zijn meesters in het beheersen van water en hebben door de eeuwen heen geweldige waterwerken gebouwd. Het is een genot om langs de meren en rivieren te fietsen of te wandelen en te genieten van het prachtige uitzicht. De vele bruggen, sluizen en dijken zijn indrukwekkende bouwwerken en geven het landschap een bijzonder karakter.

Het Nederlandse landschap is ook bekend om zijn bossen en heidevelden. Er zijn vele nationale parken waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de natuur. De Veluwe is het bekendste nationale park in Nederland en is een prachtig gebied met uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Het is een gebied waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen en waar je kunt genieten van de rust en de stilte.

Nederlandse kunst en zijn geheimen

De Nederlandse kunst en cultuur hebben wereldwijd faam verworven. Het land heeft talloze musea en galerieën waar je kunt genieten van kunst en cultuur. Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de bekendste musea van Nederland en herbergt een enorme collectie aan Nederlandse kunst en geschiedenis. Ook het Van Gogh Museum in Amsterdam is een must-see voor liefhebbers van kunst. Hier vind je een uitgebreide collectie van het werk van Vincent van Gogh.

 
 
Naast deze bekende musea zijn er ook vele andere musea in Nederland die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Mauritshuis in Den Haag, het Stedelijk Museum in Amsterdam en het Kröller-Müller Museum in Otterlo. In deze musea vind je werken van zowel Nederlandse als internationale kunstenaars.

Vragen? Neem contact met ons op!

Als je vragen hebt over een van onze vakantiehuisjes in Nederland, staan wij altijd voor je klaar. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vinden van het perfecte vakantiehuisje dat aan al je wensen voldoet.

Klanten die u voor zijn geweest!

Echt een aanrader!

Op internet leek het huisje al leuk. Kwam er al snel achter dat alles er top uit zag. Ben blij dat ik zo’n schoon huisje heb gekregen! Ook heeft mijn hond echt genoten, hij had veel ruimte om te kunnen rennen. Ik raad zeker aan om een huisje een keer te boeken!

Jordy

ter Schellen

Leuke tijd gehad

Ik heb een leuke tijd gehad in het huisje. Wil graag ook complimenten geven aan de medewerkers. Ze waren namelijk echt super vriendelijk! Echt top, en bedankt!

Klaas

Hendrick

Zeker aan te raden!

Ben zeer tevreden over hoe ik ben geholpen. Heb een leuke tijd in het huisje kunnen beleven. Ook is het goed schoongemaakt vanuit de binnenkant 🙂

Merel

De jong